Solar Skin - Οδηγίες χρήσης - Solar Skin

Go to content

Main menu:

Solar Skin - Οδηγίες χρήσης

Πληροφορίες
Περιγραφή και οδηγίες εφαρμογής
Το SOLAR-SKIΝ είναι ένα σύστημα τριών υλικών που εφαρμόζονται διαδοχικά πάνω στα πάνελ εύκολα και γρήγορα, χωρίς ενδιάμεσους χρόνους αναμονής. Κατά προτίμηση, η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται κατά τις πολύ πρωινές ώρες ή κατά τις απογευματικές ώρες, όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός.

Το SOLAR-SKIΝέχει καλυπτική δυνατότητα περίπου 80τμ / λίτρο και διατίθεται σε τρείς συσκευασίες.
Α. Του 1 λίτρου, με τρία συστατικά. Είναι αρκετό για ένα φωτοβολταικό σύστημα 10KW
Β. Των 10 λίτρων, με  τρία συστατικά. Είναι αρκετό για ένα φωτοβολταικό σύστημα 100KW &
Γ. Των 10 λίτρων, με δύο συστατικά. Στην περίπτωση αυτή δεν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση και η προστασία της γυάλινης επιφάνειας.
Το SOLAR-SKIΝ εφαρμόζεται, μόνο μια φορά, σε τρία διαδοχικά βήματα. Η κατανάλωσή του είναι περίπου 11-13 ml ανά τετραγωνικό μέτρο. Για παράδειγμα, 1 λίτρο SOLAR-SKIΝ καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 80 τ.μ.
Θα χρειαστείτε: (4 καθαρά πανιά + 1 μαλακό σφουγγάρι ή αλοιφαδόρο):
Για το 1ο Βήμα: α)Σφουγγάρι ή αλοιφαδόρο. β) Νωπό και καλά στυμμένο πανί.
Για το 2ο Βήμα: Στεγνό, καθαρό πανί.
Για το 3ο Βήμα: α)Στεγνό καθαρό πανί. β) Καθαρό, νωπό και καλά στυμμένο πανί.
Solar Skin Nanotechnology Seft Cleaning & protection of PV 5
Προηγμένο καθαριστικό-γυαλιστικό νανοτεχνολογίας [1]:
Περιγραφή:
Καθαριστικό προϊόν με ειδική σύνθεση για την προετοιμασία γυάλινων επιφανειών. Διαλύει άλατα, οξείδια, ανόργανες αποθέσεις και οργανικά κατάλοιπα. Αποκαθιστά επιφάνειες με χρόνια συσσώρευση ρύπων, οι οποίοι έχουν διεισδύσει σε μεγάλο βάθος μέσα στους πόρους. Απολυμαίνει, γυαλίζει και εξαλείφει τις αμυχές και γρατζουνιές. Μετά την εφαρμογή αυτού του μοναδικής αποτελεσματικότητας καθαριστικού προϊόντος, το γυαλί επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση, όπως ήταν τη στιγμή που έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κατασκευής, πριν εκτεθεί στο περιβάλλον. Τυχόν επιφανειακά υπολείμματα θα καθαριστούν με το δεύτερο υλικό.

Η τοποθέτηση του SOLAR-SKIΝ™[1] γίνεται με ψέκασμα του υγρού στο τζάμι και άπλωμα του με πίεση σε όλη την επιφάνεια του. Μετά το τέλος, ακολουθεί καθάρισμα της επιφάνειας μέχρι να καθαριστεί.

Οδηγίες εφαρμογής:
1. Ανακινήστε πολύ καλά πριν από κάθε χρήση. 2. Μετρήστε με το δοσομετρητή περίπου 20 ml (η ποσότητα αυτή επαρκεί για την κάλυψη ενός φωτοβολταϊκού πάνελ) και απλώστε το υγρό σε μαλακό και νωπό σφουγγάρι. Τρίψτε (είτε χειροκίνητα, είτε με αλοιφαδόρο) την επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις ασκώντας πίεση. Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι το υγρό να απλώνεται στην επιφάνεια ομοιόμορφα. 3. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα νωπό και καλά στυμμένο πανί, μέχρι αυτή να είναι εντελώς καθαρή και στεγνή. Εναλλακτικά, ξεπλύνετε καλά την επιφάνεια με νερό και στεγνώστε με ένα ελαστικό μάκτρο.
Ενεργοποιητής επιφάνειας [2]:
Περιγραφή:
Μίγμα διαλυτών που ενεργοποιεί τις γυάλινες και κεραμικές επιφάνειες πριν την εφαρμογή της νανο-επικάλυψης. Απομακρύνει μία απειροελάχιστου πάχους επιφανειακή στιβάδα μορίων του γυαλιού και μαζί απομακρύνει λίπη και έλαια που έχουν παραμείνει επιφανειακά μετά την εφαρμογή του πρώτου υλικού, καθώς επίσης και άλλα οργανικά και ανόργανα κατάλοιπα. Η επιφάνεια μετά την εφαρμογή παραδίδεται απόλυτα έτοιμη για την εφαρμογή του τρίτου υλικού.
Solar Skin Nanotechnology Seft Cleaning & protection of PV 6
Η τοποθέτηση του γίνεται και πάλι με ψέκασμα και άπλωμα σε όλη την επιφάνεια με ένα πανί.

Οδηγίες εφαρμογής:
Ψεκάστε απευθείας στη γυάλινη επιφάνεια και αμέσως, μετά από κάθε ψεκασμό, καθαρίστε με ένα ΣΤΕΓΝΟ πανί, κατά προτίμηση μικρο-ινών.
Διάλυμα υπερ-υδρόφοβης επικάλυψης [3]:
Περιγραφή:
Υγρό μίγμα νανοτεχνολογίας. Μετατρέπει τις γυάλινες επιφάνειες των πάνελ σε υπερ-υδρόφοβες και εύκολα καθαριζόμενες ή αυτοκαθαριζόμενες με τη βροχή. Μειώνει σημαντικά τη δυσκολία και το χρόνο που απαιτείται για τον καθαρισμό των πάνελ. Καταργεί την ανάγκη χρήσης καθαριστικών προϊόντων. Η επίστρωση που σχηματίζει αντέχει σε μηχανικές φθορές και χημικά, ενώ παράλληλα αυξάνει σε σημαντικό βαθμό και την αντοχή του γυαλιού. Η επίστρωση δεν αλλοιώνεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Διατηρείται για τουλάχιστον 3 έτη. 

Τέλος, η τοποθέτηση του SOLAR-SKIΝ™[3] γίνεται και πάλι με τον ίδιο τρόπο (ψέκασμα και άπλωμα), ενώ απαιτείται και ο καθαρισμός της επιφάνειας.

Οδηγίες εφαρμογής:
1. Ψεκάστε στην επιφάνεια και αμέσως μετά από κάθε ψεκασμό απλώστε με ένα ΣΤΕΓΝΟ πανί (κατά προτίμηση μικρο-ινών) κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Κάθε ψεκασμός επαρκεί για την επικάλυψη κυκλικής επιφάνειας διαμέτρου 30 έως 35 εκατοστών. Συνεχίστε μέχρι να επικαλυφθεί όλη η επιφάνεια του πάνελ. Κατά προτίμηση, η εφαρμογή να γίνεται υπό σκιά ή κατά τις απογευματινές ώρες. 2. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά (ιδανικά όχι παραπάνω από 45 λεπτά) για να προλάβει να δημιουργηθεί ο ομοιοπολικός δεσμός του υλικού με το γυαλί, ώστε να γίνει “ένα σώμα” με την επιφάνεια του γυαλιού και να μην μπορεί να απομακρυνθεί με βίαιες μηχανικές δυνάμεις, όπως είναι π.χ. το χαλάζι. 3. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα νωπό και καλά στυμμένο πανί, αποφεύγοντας τη χρήση σκληρών μέσων (βουρτσών, σκληρών σφουγγαριών, κλπ). Ξεπλένετε το πανί ανά τακτά διαστήματα. Με το σκούπισμα η επιφάνεια θα ξεθολώσει, καθώς θα απομακρυνθεί το επιφανειακό κατάλοιπο του προϊόντος.Συνεχίστε μέχρι η επιφάνεια να είναι εντελώς καθαρή. 
Προσοχή: Εντός του πρώτου 24-ώρου από την εφαρμογή της επικάλυψης αποφύγετε τη χρήση μηχανικών και χημικών μέσων καθαρισμού.
Back to content | Back to main menu